«Результати останніх досліджень свідчать про те, що додавання упродовж останнього місяця тільності вітаміну Е до раціону корів, які відчували незначний дефіцит у ньому, вплинуло на зменшення випадків затримання посліду та мертвонародження при одночасному підвищенні відтворювальної здатності тварин», — зазначає Вілтбанк.

В ході ретроспективного дослідження вчені помітили значне зниження заплідненості корів, що втратили значну масу тіла упродовж 21 дня після отелення. Корови, які набирали масу тіла показали високий показник заплідненості — 78% — у період 70 днів після штучного осіменіння порівняно з 23% тварин, які втрачали вгодованість.

В іншому дослідженні раціони з високим вмістом неструктурних вуглеводів спричинили зниження показника тільності корів порівняно з раціонами із високим вмістом грубих кормів. Крім того, вчені виявили, що оптимізація вмісту амінокислот, зокрема метіоніну, також зменшує випадки мертво народження серед дійних молочних корів.

За словами професора, годівля відіграє важливу роль у відтворенні, але не слід надавати їй надмірного значення.