Неправильне використання протимікробних препаратів, таких як антибіотики, як в області охорони здоров'я людини, так і охорони здоров'я тварин сприяло збільшенню числа хвороботворних мікробів, стійких до цих методів лікування, що робить їх неефективними для лікування деяких інфекцій. Це означає, що хвороби, які можуть торкнутися людей або тварин (або і тих, і інших) і які можуть завдати серйозного економічного збитку, стане складніше, а іноді неможливо лікувати.

Дотримуючись цих простих порад фермер може скоротити використання антибіотиків для лікування домашніх тварин

1. Регулярно очищайте стійла, курники, рибальські баки і сільськогосподарську техніку, щоб позбутися мікробів, які можуть привести до захворювань людей і тварин.

2. Мийте руки і чоботи ретельно до і після контакту з тваринами і змінюйте одяг і взуття, коли працюєте з домашньою худобою.

3. Тримайте в чистоті тваринницькі приміщення і прилеглу територію, не зберігайте там відходи, регулярно очищайте територію від гною.

4. Слідкуйте за тим, хто може вступити в контакт з вашими тваринами, і переконайтеся, щоб приміщення були прибрані до і після візиту.

5. Застосовуйте підхід одночасного вирощування тварин одного віку і збереження цих поколінь тварин на всіх стадіях виробництва. Це полегшить збір відходів і очищення господарств при їх переміщенні або продажу.

6. Тримайте корм в сухому і безпечному від потенційних джерел мікробів місці, таких як гризуни.

7.Тримайте тварин в сухих умовах з великим простором. Зниження стресу у тварин знижує ризик зараження. Це також відноситься до якісних кормів і чистій воді.

8. Своєчасно вакцинуйте тварин, консультуючись з ветеринаром

9. Відокремлюйте тварин, коли вони хворіють, щоб запобігти поширенню хвороби, і негайно зверніться до ветеринара, щоб він поставив правильний діагноз і призначив лікування.